ideer til haven

Gode ideer til din have

Har du også en drøm om den helt perfekte have, hvor alt passer sammen og alting står lige som det skal?

Hvis du gør det, er du måske også løbet ind i den helt store havefjende, den som vi også kender som tidsnød, og lige gyldigt hvor meget af din fritid der bruges i haven, bliver det sjældent helt som planlagt.

Og du længes i stedet efter at kunne sidde og nyde livet og din have på en af de velplacerede terrasser du så ofte har set i dine have-dagdrømme.

Planlæg godt

Først og fremmest, gælder det om at finde frem til alle de elementer du gerne vil have, i din have.

Hvor mange terrasser skal der være? hvor meget af haven skal være græs? Hvilke planter ønsker du og hvilket udtryk skal planterne i haven give? Ønsker du en køkkenhave eller en oase med frugttræer? Vil en hyggelig havedam passe ind?

Find frem til alt det du ønsker, placer det mentalt i haven, eller på et stykke papir og gå videre til næste punkt.

Skab små rum

Der er ikke noget som små områder i din have, hvor der er gjort lidt ekstra ud af det – Det kan fx være et lille område med et par stole, der er omkranset af lidt små træer og buske. Man kan tænke det lidt som opdeling af rum – Ligesom man gør indendørs.

Bålplads i haven

Har du mulighed for at have en bålplads i din have, er det også noget der indbyder til hygge og afslapning – Har du børn er det også ideelt til at lave snobrød og riste marshmellows. Det er altid et kæmpe hit.

Find den helt rigtige hjælp til din have

At opnå drømmehaven er oftest et stort arbejde, måske er der planter eller andre ting der først skal fjernes, måske er niveauerne i haven ikke helt rigtige, og måske er der terrasser der skal anlægges eller fjernes.

Som sagt havearbejde er et stort arbejde, og arbejdet kræver ofte en anlægsgartner der kan hjælpe dig med at udføre havearbejdet, så du kan få alle drømmene ført ud i livet.

Anlægsgartnere er også uddannet i at designe haver, så selv hvis du er usikker på hvordan haven skal ende med at se ud, er anlægsgartneren et godt bud på den rette hjælp i haven.

Mange anlægsgartnere arbejder også med at anlægge terrasser, men vil du gerne have mere end en håndværker til din have er brolæggeren også fantastisk til terrasser og have stier.

Find den rette anlægsgartner

Vil du gerne vide mere om anlægsgartnere, det arbejde de udfører og hvordan du bedst finder frem til den anlægsgartner du mangler, kan du læse videre hos Bygliga
Her vil du også kunne læse hvordan du finder en anlægsgartner til den bedste pris, så du hurtigt vil kunne nyde livet i haven, i stedet for arbejdet i haven.

Du vil blandt også kunne læse om brolæggere, der også vil kunne hjælpe med at anlægge terrasserne med sten og fliser, eller tømrerne der kan hjælpe med træterrassen.